Hvar slavi blagdan svog suzaštitnika sv. Prošpera, koji se obilježava od 1671. godine kada su svečeve relikvije donesene iz Rima, te se tradicionalno održava fjera na glavnom gradskom trgu.

Donosimo dio programa:

petak, 5. svibnja

Red ribe, red soli – soljenje srdele; u suradnji s udrugom Forske užonce i  Hvar-metropola mora

10:00 sati, buka od Mandrača

Noć tvrđava:

11 sati – obilazak tvrđave uz turističkog vodiča
17 sati – „Put Fortice s biologom“, stručni razgled Parka dr. Josipa Avelinija (okupljanje na južnom ulazu u park)
18 sati – obilazak tvrđave uz turističkog vodiča
20.30 sati – koncert klape Luše (Split)

nedjelja, 7. svibnja

promocija knjige „Nonina škrinja“, autorice Mirjane Kolumbić, 20 sati, Hvarsko kazalište

ponedjeljak, 8. svibnja

„Da bi non taki dni često dohodili“ – o prehrani i zajedništvu

izlaganje Zorke Bibić, Lođa, 18:30 sati

Predstavljanje knjige: Joško KovačićCrkve Hvara“, Lođa, 20 sati

utorak, 9 .svibnja

večernja misa u žežin sv. Prošpera – katedrala, 19 sati

srijeda, 10. svibnja – sveti Prošper

fjera sv. Prošpera – Pjaca (Trg sv. Stjepana) od 10 sati

Pjaca: domaći izlagači izlažu svoje proizvode

svečana sv. misa i procesija – katedrala u 19 sati

četvrtak 11. svibnja

fjera sv. Prošpera – Pjaca (Trg sv. Stjepana) od 10 sati

Pjaca: domaći izlagači izlažu svoje proizvode

Dani mediteranske prehrane:  program 

Ćakula o spizi – sudjeluju Ivo Buzolić Lojko i Marinko Jurić

subota 13.05. Radovan Marčić– predavanje- stari recepti hvarskih sela, Lođa, 17:30

ponedjeljak 15.05.

10:30h: Panel na temu Kulturni turizam: Hvar 155 godina organiziranog turizma – Kulturni turizam

18:30h: Arsenal otvorenje multimedijske izložbe Hvar presents: MADE IN CROATIA

20h: 4 Tenora, koncert na Pjaci

utorak 16.05. spred Lođe u 20 sati:

SA ŠUŠTON I GUŠTON – festival vina i zaboravljene hrane povodom 10. obljetnice proglašenja mediteranske prehrane UNESCO-ovom nematerijalnom baštinom

sudjeluju: Srednja škola Hvar, udruga Hvarski vinari, hvarski ugostitelji