Vlatko Stefanovski i V3 trio u Hvaru na Venerandi 31.07.

Vlatko Stefanovski, jedan je od najvećih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe koji sa svojom gitarskom tehnikom vješto kombinira etno-jazz, rock, jazz-fusion i blues. V3 trio njegova je najmlađa sekcija do sada, koju, uz njega, čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Ovog ljeta, 31. srpnja moći ćete ih slušati u Venerandi na Hvaru sa početkom u 21:00h.

Vlatkova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegove jedinstvene fuzije etna, jazza, bluesa i rock glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Kao član grupe Leb i sol snimio je 13 albuma. Spajanjem tradicionalne makedonske glazbe i rocka, ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova bivše Jugoslavije, a pjesme poput: Devetke, Jovano Jovanke, Aber Dojde Donke postale su evergreeni makedonske glazbe i zadužili su zauvijek makedonsku kulturu.

Ni samostalna karijera Vlatka Stefanovskog nije ništa manje impozantna. Od razlaza grupe Leb i Sol izdao je 15 albuma. Poznat je diljem svijeta po svojoj nevjerojatnoj izvedbi na gitari i suradnji s vrhunskim, svjetski poznatim glazbenicima kao što su: Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Miroslav Tadić, Theodosii Spassov, Jan Akkerman i drugi. Suradnja s Miroslavom Tadićem kojoj se posvetio proteklih dvadesetak godina bacila je novo svjetlo na akustičnu gitaru i istraživanje makedonske tradicionalne glazbe. Nedavno je u rasprodanim Lisinskim predstavio i nesvakidašnju glazbenu fuziju nastupajući s folklornim ansamblom Tanec.

Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti “11. oktobar”, a dobitnik je i počasnog doktorata za umjetnost koje mu je dodijelilo glasovito Sveučilište Sv. Kirila i Metodija iz Skopja. Vlatko Stefanovski se također može pohvaliti svjetskim uspjesima koje je postigao pišući glazbu za film, kazalište i balet. Glazbu za ruski film “Put na Sunce” redateljice Yesim osvojio je dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999.

Ne propustite fenomenalan koncert u Venerandi na Hvaru, 31.7.2023. sa početkom u 21h.

Ulaznice po cijeni 30€ se mogu kupiti u sustavu Eventim, Adriaticket i na ulazu u Venerandu na dan koncerta.

Događaj organizira Turistička zajednica grada Hvara, Grad Hvar, Music Time uz potporu hotela Sunčani Hvar.