OTKAZANO!

ORGANIZATOR: SD „Hvar Marathon“

START27.06.2020. u 17.30 sati, grad Stari Grad

CILJ: Trg sv. Stjepana, grad Hvar

Duljina trkače staze je 21,097m. Utrka počinje na razini mora i u svojoj prvoj polovici se uspinje do visine od 400m sa stalnim nagibom od 4%. Drugi dio utrke se spušta do morske razine sa stalnim nagibom od 4%. Stanice za okrepu su na 5km, 10km, 15km i na cilju.

Početak utrke je u Starom Gradu, povijesnom centru otoka Hvara i jednom od najstarijih gradova u Europi (384. pr. Kr.). Grad je smješten u pejzažu koji spaja plavetnilo uvale i zelenilo poznate široke ravnice Pharos, s drevnim vinogradima i maslinicima. Polja su tijekom stoljeća uzdržavala lokalno stanovništvo, dok je duboka uvala bila savršena prirodna obrana koliko od neprijatelja toliko i od prirodnih nepogoda. Odvojite  vrijeme, iznajmite bicikl ili motor, provozite se kroz polja lavande te posjetite pitoreskne gradiće u netaknutom srcu otoka, mirna ribarska sela i osamljene plaže.

Kraj utrke je u gradu Hvaru, na veličanstvenom renesansnom trgu, poznatom kao jedan od najljepših trgova Dalmacije. Njime dominira Katedrala Svetog Stjepana, omeđena zidinama Grode i kamenim kućama na području Burag. Posjetite srednjovjekovnu tvrđavu Fortica, renesansno kazalište s Arsenalom i Franjevački samostan, plivajte u kristalno čistom moru s netaknutim špiljama blizu grada ili se družite u bezbrojnim kafićima i jednostavno lutajte po uskim kamenim ulicama. Uživajte u svježoj ribi i izvrsnom lokalnom vinu u jednom od raznovrsnih restorana, i završite večer u živahnom i veselom koktel baru.