Tradicionalno vinsko događanje “Degustacije hvarskih vina” ove godine započinje temom Vino i čokolada u hvarskom Arsenalu.

Idući vikend na Hvaru nudi nekoliko zanimljivih aktivnosti posvećenih sljubljivanju vina i čokolade. U petak 28.04. 2023. održat će se dvije tematske radionice u Loggi. Temu Vino i čokolada izvorno s Hvara vodi prof. Marija Vukelić, vinska promotorica koja će sljubiti vina i čokolade Gamulin te otkriti ljubiteljima vina okuse i mirise Hvara koji su u njima zarobljeni.

Kušanje hvarskih plavaca vodit će dr.sc. Ana Mucalo, stručnjakinja za ovu najvažniju dalmatinsku crnu sortu grožđa. Subota 29.04.2023. je predviđena za opuštanje uz hvarska vina i muziku te upoznavanje i čakulu s vinarima.

Nedjelja 30.04.2023. posvećena je upoznavanju Hvara – otoka vina, kada će turisti obići vinarije i Vinogradarsku zbirku.

Posjetitelje otoka Hvara tijekom turističke sezone  očekuje niz zanimljivih vinskih događanja pa uz popularne “Degustacije hvarskih vina” , koje će se odvijati na raznim lokacijama, preporučamo  “Wine, Olive & Heritage Festival”  krajem svibnja  i Feštu vina u Jelsi krajem kolovoza. Događanja su organizirana u suradnji s otočnim turističkim zajednicama i  partnerima.