Vrijeme u Hvaru je uvijek izvrsno za poneku sportsku avanturu. U našem će gradu i okolici ljubitelji sporta i adrenalina pronaći niz zanimljivih, nekih i pomalo neuobičajenih, ideja za sportsku rekreaciju i bijeg od svakodnevice.

Uz windsurfing na hvarskim valovima, tu je i ronjenje u hvarskom akvatoriju, posebnom po raznolikoj flori i fauni. Za one koje privlače adrenalinske avanture tu je skok padobranom, a oni koji vole ponešto fizički zahtjevnije sportove mogu odabrat neku od brojnih sportskih manifestacija koje se održavaju tijekom cijele godine.

Ipak, Hvar je na europskoj sportskoj mapi najpoznatiji po svojim dvjema utrkama: FOR Trail-u i ÖTILLÖ Swimrun-u. ÖTILLÖ je zahtjevna sportska disciplina naizmjeničnog trčanja i plivanja, koja je Hrvatsku uvrstila u izabrano društvo zemalja u kojima se održavaju utrke ÖTILLÖ Svjetskog prvenstva u swimrun-u (uz Švedsku, Njemačku, Englesku i Švicarsku).

Sve informacije o sportskim aktivnostima i natjecanjima možete pronaći na stranicama organizatora ili na info-desku Turističke zajednice grada Hvara!

Podijelite svoje hvarske sportske avanture na društvenim mrežama i označite objave hashtagovima: #LoveHvar #Hvar150