Mediteranska je kuhinja uvrštena na prestižnu UNESCO-vu listu nematerijalnih kulturnih dobara čovječanstva. Zato kad budete u Hvaru, nikako ne propustite kušati delicije koje spremamo već nekoliko stotina godina. Hvar je grad u kojem ćete pronaći niz zanimljivih restorana, kako tradicionalnih, tako i suvremenih, s ponudom koja spaja bogatu hvarsku tradiciju s aktualnim gastronomskim tendencijama. Naši su chefovi cijenjeni i u inozemstvu, gdje na različitim događanjima i susretima spravljaju našu lokalnu „spizu“, tako predstavljajući naš način života drugim kulturama.

Na hvarskoj tržnici svakodnevno možete pronaći ponudu svježe ribe, školjaka i drugih morskih plodova, te se sami upustiti u istraživanje hvarske kuhinje, uz pokoji savjet ljubaznih prodavača s tržnice, koji će Vam rado otkriti pokoju kulinarsku tajnu. Mi ćemo Vam predložiti spravljanje hvarske gregade, autohtonog ribljeg jela otoka Hvara, koje slovi za jednu od najslasnijih delicija hrvatskoga Jadrana.

Hvarska gregada

Za četiri osobe valja očistiti kilogram dobre miješane ribe (od kamena), četiri krumpira, četiri luka, glavicu češnjaka i svežanj peršina. Sve isjeći na krupne komade, te složiti u širok lonac u redove. Posoliti, popapriti, dodati decilitar maslinovog ulja, te nadoliti vodu tek da blago pokrije ribu. Lagano krčkati dok krumpir posve ne omekša, te servirati svojim gostima. U slast!

Podijelite s nama svoje #Foodie fotografije Hvara na društvenim mrežama i označite objave hashtagovima: #FeelHvar #LoveHvar #VisitHvar