U Hvaru će se od 12.-14. rujna 2023. održavati skup “Međuotočna razmjena na Paklenim otocima, Hrvatska” koji se održava u okviru projekta Erasmus + Kružna ekonomija na malim EU otocima u gradskoj Lođi.

Teme programa su kružna ekonomija na otocima s osvrtom na sektore: turizam, otpad, energija i voda; lokalno zanimljive teme: ekološki sustavi sidrenja i zone bez ribolova s osvrtom na rješenja za Paklene otoke. Općenito je cilj organiziranje međuotočnog povezivanja i razmjene o razvoju kružnog gospodarstva na otocima te problemi i rješenja. Različiti otočni partneri razmjenjivat će znanja i dobre prakse.

Pozivamo vas da prisustvujete na događanju budući da će neke od lokalno interesantnih tema biti certifikat održivog otoka, predstavljanje analize stanja na Paklenim otocima (na temu turizma, vode, energije, otpada…), predstavljanje plana rasporeda sidrišta za Paklene otoke te pilot projekt gospodarenje i prikupljanje otpada nautičara na sidrištima Paklenih otoka od strane Nautičkog centra, ribolov u akvariju Paklenih otoka, idući koraci u jačanju zaštite nad morem Paklenih otoka i druge.

Detaljni program pogledajte ovdje: Program__međuotočna razmjena na Paklenim otocima