Kazališna predstava “Kad udari južina”  , Teatra uz more održat će se 27.11.2023. u 20h u Hvarskom kazalištu.

S obzirom na ograničen broj mjesta u Hvarskom kazalištu te veliki interes publike, Vaše ulaznice možete rezervirati već danas na  091 795 7260   ili kupiti online na www.teataruzmore.com i www.entrio.com!

Od premijerne izvedbe ovog ljeta u Splitu “Južina” je poharala čitavu Hrvatsku a 27. studenog stiže i u Hvar.

Popularne splitske glumice Jagoda Kumrić i Petra Kraljev zaigrat će po prvi puta na daskama Hvarskog kazališta u 20 sati.

Naravno riječi je o emotivnoj i toploj komediji “Kad udari južina” koja s lakoćom osvaja srca gledatelja iskrenom pričom o dugogodišnjem ženskom prijateljstvu Mimi i Gite.

No ipak i najiskrenija prijateljstva mogu biti uzdrmana prešućenim istinama i lažima iz dobre namjere.

Zvijezde serije Kumovi, Jagoda Kumrić i Petra Kraljev u ulogama su se sjajno snašle budući su i u privatnom životu dugogodišnje prijateljice a sudeći po uspjehu njihova prvog kazališnog projekta i izvrsne kazališne glumice koje su lako na prvu osvojile srca publike. U kratkom vremenskom periodu od premije ova komedija postala je istinski hit te kao od šale rasprodaje dvorane i kazališta diljem Hrvatske i to po mjesec dana unaprijed. Samo u Splitu “Kad udari južina” bilježi i šestu rasprodanu izvedbu, a tu su i rasprodani HNK ŠIbenik, HNK Zadar, KD Vatroslav Lisinski…

Komedija “Kad udari južina” kazališni je autorski prvijenac upravo Petre Kraljev uz stručno vodstvo i suradnju s poznatim autorom Igorom Weidlichom, dok režiju potpisuje Nevena Vukes.

“Kad je naša Južina nastajala vjerovale smo da imamo dobru predstavu koja će se publici svidjeti, no ovakav uspjeh, ovakvu reakciju publike čak ni mi nismo mogle izmaštati. Posebno sam sretna što ćemo 27.11. imati priliku zaigrati pred hvarskom publikom o kojoj sam toliko dobrog čula od kolega i to u jedinstvenom Hvarskom kazalištu. Pozivamo publiku s cijelog otoka Hvara da nam se pridruži i znam da ćete uživati u večeri provedenoj s Mimi i Gitom.” – Petra Kraljev