Međunarodni festival “Taste the Mediterranean / Okusi Mediteran!” po drugi puta održat će se na atraktivnim lokacijama u gradu Hvaru od 22. do 25. svibnja 2019.


Najvažnija gastronomska manifestacija u Hrvatskoj, koja je postala nezaobilazan sastanak svih ljubitelja mediteranske kuhinje, i ove godine okuplja vrhunske strane i domaće šefove kuhinja, sommeliere, stručnjake i novinare. Namjera ovog festivala je da se uz prezentaciju kulturnog i povijesnog nasljeđa ponudi i tradicija otoka Hvara, a upravo to su gastro okusi Mediterana.
Festivalske lokacije uključuju poznati Arsenal u kojem će se održati radionice i paneli, zatim terasu hotela Delfin na kojoj će se održati edukativne masterclass radionice i kuharski šou gostujućih šefova kuhinja, te Pjacu gdje će biti izloženi proizvodi sa Mediteranske tržnice (promocija lokalnih OPG-ova).

Osim okupljanja mediteranskih kuhara i ljubitelja ukusne hrane koji dolaze iz ostalih krajeva Hrvatske te inozemstva, suština ove manifestacije jest očuvanje mediteranske kulture življenja te predstavljanje i promocija baštine otoka Hvara.