Turističke zajednice otoka Hvara osmislile su 5 lokacija s raznovrsnim adventskim programima. Tako će ove godine otočani će moći zaista uživati u svim čarima božićnih događanja i to na lokacijama: Grad Hvar, Jelsa, Stari Grad, Vrboska i Zastražišće.

Advent počinje od 01.12. i trajat će sve do 06.01.2023.g. Zbog specifične mikroklime na otoku Hvaru, zime su oduvijek bile blage, pa je ovo jedinstveno vrijeme za iskusiti kako kako otok i otočani zajednički „dišu“.

Osim po ljepoti otok Hvar, poseban je po brojnim biciklističkim i pješačkim. Donosimo vam informacije što raditi i što posjetiti tijekom zime i adventa na otoku Hvaru.

Naše bajkovito uređeni i pripremljeni božićni kutci imat će tijekom adventa otvorene kućice s gastro ponudom i hvarskim vinima. Uz bogat program hrane i pića, bit će tu i predstava, glazbe, radionica, razmjene knjiga, sporta, live nastupa, klizalište, dječje igraonice… za svakog ponešto.

Svijećice, lampice, kuglice, kolači, kuhano vino, išćekivanje… neke su od asocijacija na najljepše vrijeme u godini, te smo u skladu s time ukrasili naš voljeni otok.

U vrijeme Adventa, otok Hvar zabljesne posebnim sjajem, a okupljeni građani i njihovi gosti najvažniji su „sastojak“ čarolije Adventa. Sretni, bezbrižni i nasmijani ljudi u čarobnom okruženju ponovno će se družiti.

ADVENTSKI PROGRAMI PO LOKACIJAMA:

www.visitjelsa.hr / www.visit-stari-grad.com / www.vrboska.info / www.visithvar.hr