Nautički turizam

Sidrišta koja nudi grad Hvar jesu sidrište u hvarskoj luci, te ACI marina Palmižana, na Paklenim otocima. Privezani u gradskoj luci možete uživati u dnevnoj i noćnoj atmosferi grada, dok su Pakleni otoci jedna od omiljenih nautičkih odredišta na Jadranu. ACI marina u Palmižani, smještena je u atraktivnoj uvali, na otoku Sveti Klement.

Fortuna vitra

Fortuna vitra – ova stara izreka još uvijek sačuvana u otočkom dijalektu danas govori samo o snazi vjetra, a nekad je označavala sreću svih onih koji su o vjetru ovisili. Ne čudi stoga da su stari Grci otok izabrali za novi dom izgradivši prije 2400 godina u zaštićenom zaljevu današnjega Staroga Grada prvi grad – Faros. Otok Hvar imao je posebno mjesto na mapi Mletačke republike, živu trgovačku mornaricu u doba Austro Ugarskog carstva i uspješnu ribarsku flotu što je plovila širom Mediterana. Lako je zaroniti u neko od stoljeća slavne prošlosti kada jedra podignu tradicionalni brodovi što ih na životu čuvaju otočki entuzijasti i smotre poput Fešte forske pulene. Lako je i pogledati u budućnost uz jedra optimista i lasera što natjecateljsku godinu zatvaraju na Međunarodnoj novogodišnjoj regati. Od novovjekih nautičara koji stotine konjskih snaga s ponosom vezuju u mondenim pristaništima i ACI-jevim marinama do modernih Robinsona koji i dalje preferiraju skrovite uvale, volja božice Fortune učinit će otok neizbježnom točkom na njihovu putovanju kroz vrijeme, prostor i život.

Hvar

Nautički Centar Hvar
Tel: +385 (0)21 717 282
Email: nauticcentarhvar@gmail.com

ACI Marina Palmižana

ACI Marina Palmižana, smještena je u istoimenoj uvali, odnosno u jednoj od najsigurnijih uvala na Jadranu, poznatoj po tome još od antičkih vremena. Od grada Hvara je udaljena 2,6M (4,8 KM). Nudi Vam 160 vezova, s mogučnošću priključka na vodu, struju, te korištenje sanitarnih uređaja, telefonske i VHF veze, trgovine, restorana i caffe-bara.

ACI Marina Palmižana
21450 Hvar
Tel: +385 (0)21 744 995
www.aci-marinas.com/en/aci_marina/aci-palmizana/
Email: m.palmizana@aci-club.hr

Kalendar događanja

Mountain Madness Croatia

Uskoro se održava druga Mountain Madness Croatia utrka s preprekama na otoku Hvaru! 🏃‍♀️⛰🏃27.04.2019. Pridruži …

Saznajte više